Rapporter, remissvar och yttranden


Se även SIKO:s presentation SKÄRGÅRDSKUNSKAP

som uppdateras vartefter och finns här!


SIKO besöker medlemsförenings årsmöte!

2016-03-05

Årsmöte Runmarö Intresseförening, ll 13 i Runmarö Hembygdsgård.

Intresseföreningen hade passat på tillfället att bjuda in kommunens projektledare för det påbörjade planarbetet för hamnområdet i Styrsvik.

En visionär arkitektritning av Styrsviksområdet. Längst till höger Värmdö kommuns projektledare Clas-Göran Herrgård som nu påbörjat detaljplanen. Foto: Nilla Söderqvist

Längst till höger kommunens projektledare Clas-Göran Herrgård. Samråd kommer att ske tidigast till hösten 2016. Mer om planförfarandet på kommunens hemsida här!

På årsmötet valdes Ulla Larsson till ordförande på två år. Ulla är även ledamot i SIKO:s styrelse.

Ulf (boende på Möja) och Nilla (boende på Nämdö) från SIKO informerade under övriga frågor och berättade också om Länsstyrelsens projekt Ö för Ö. Här fick föreningen tips om att se över de gemensamma intressena för ön som exempelvis att bevaka infrastrukturen kring Styrsviksplanerna och även se över de tidigare planerna för hyresbostäder på kommunens mark. En fråga som togs upp var att man behöver få hjälp att få bukt med vildsvinsbeståndet på ön.

Nilla, som kom tidigt på förmiddagen med Waxholmsbåten, mitt i grovsopslämningen som sker en gång per månad, fick en guidad bilrundtur med Ulla, kul att hinna se så mycket av ön. God lunch hemma hos Ulla och Björn blev det också, tack för det.

Talargåvan från Runmarö Intresseförening, pryder nu sin på Nämdö bibliotek (skolan). Foto: Nilla Söderqvist

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)